Loopbaancoaching

If you are not happy with the work that you do, change it !

Tijdens een traject loopbaanbegeleiding of loopbaancoaching vertrekken we vanuit jouw vraag. Wat wil jij bereiken met dit traject? Want dat je loopbaancoaching volgt, wil niet per se zeggen dat je je huidige job moet gaan aanpassen of dat je van job moet veranderen. Het kan ook resulteren in het volgen van een opleiding of het hervinden van de work-life balance. Alles hangt af van jouw persoonlijke loopbaanvraag.

Op basis daarvan gaan we onderzoeken wat je drijfveren, je talenten en je competenties zijn. Daarmee gaan we aan de slag en kijken we welke acties er nodig zijn opdat jij je werkgeluk kan (her)vinden. Daarbij kijken we naar wie je bent als persoon, je waarden en je persoonlijke doelen. De maatschappij vraagt immers veel van ons. We zijn ouder, partner, werknemer of ondernemer, vriend of vriendin en liefst van al hebben we ook nog een interessante hobby en tijd voor onszelf. Om al die ballen in de lucht te kunnen houden is het belangrijk om te weten waar jij je energie uit haalt. We maken oefeningen om te weten te komen wat jij belangrijk vindt en waar jij blij van wordt. Je krijgt handvaten aangereikt om jezelf te (her)ontdekken.

Hoe ziet een loopbaanbegeleiding-traject eruit?

We beginnen met een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek waarin je me vertelt waarom je graag loopbaanbegeleiding wil volgen.

Daarna beginnen we aan een traject van 7 uur in totaal, verdeeld over 4 sessies:

2 x 2 uur en 2 x 1,5 uur. Er is geen standaard traject dat ik hier kan toelichten want alles staat in het teken van jouw persoonlijke loopbaanvraag. Wat ik wel kan zeggen is dat we onderzoek doen naar jouw talenten en competenties, je drijfveren, je waarden en wat jij belangrijk vindt. Dit doen we aan de hand van oefeningen en gesprekken om uiteindelijk te komen tot een actieplan en jouw persoonlijk ontwikkelingsplan.

Enkele weken na afloop van het traject, houden we nog een opvolggesprek.

Wat kost loopbaanbegeleiding?

Ik werk als een gecertifieerd partner binnen het netwerk van loopbaancentrum Generation Balance. Hierdoor is het mogelijk om de loopbaanbegeleiding via het systeem van loopbaancheques te betalen. Met de loopbaancheques van de VDAB kost het hele traject van 7u loopbaancoaching 80€ oftewel 2 loopbaancheques.

Om loopbaancheques aan te vragen bij de VDAB dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel.
  • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
  • Je hebt minimum zeven jaar werkervaring (of 2.555 dagen) in loondienst of als zelfstandige opgebouwd over je hele loopbaan.
  • Je volgde de voorbije zes jaar nog geen loopbaanbegeleiding.

Loopbaancheques kan je bestellen via de website van de VDAB op de pagina https://www.vdab.be/loopbaancheques

Bij twijfel contacteer je best even de VDAB, vaak heb je toch recht op loopbaancheques.

Zonder loopbaancheques kost het traject 680 €.

Waarvoor kan je nog bij Nathalie terecht?

Wanneer je het traject loopbaancoaching hebt doorlopen, zijn daar conclusies en acties uit gekomen waarmee ik je verder op weg kan helpen.
Maar ook zonder dat je een loopbaantraject volgt, kan ik je helpen met volgende zaken:

  • CV-screening en -analyse
  • Sollicitatietraining
  • Workshop time management
  • Workshop talenten en competenties ontdekken

Ja, ik wil graag een afspraak maken.