Relaxatie

Kom lichamelijk én mentaal tot rust.

Stel, je hebt wat spannends te doen. Je geeft bv. een presentatie voor het werk, of je bent onderweg naar een date. Dan is het toch fantastisch dat je lichaam allemaal stofjes vrijgeeft die je alerter maken, scherper, wakkerder? Op die manier helpt je lichaam je om wat je dan ook te doen hebt, tot een goed einde te brengen. Wanneer zo’n kortstondig moment van stress (want zo noemen we dat dan) aansleept en het wordt langdurige stress, dan is dat niet zo heilzaam. We geraken moe of uitgeput, we slapen minder lekker, onze immuniteit en vertering hebben geen prioriteit want ons lichaam is gefocust op overleven. De tak van ons zenuwstelsel die helpt om te activeren (sympathisch), draait overuren; de tak die helpt om te ontspannen (parasympathisch), wordt onvoldoende aangesproken.

Langdurig stress ervaren kan op verschillende manieren ontstaan. Via negatieve gedachten, een bepaalde gebeurtenis in je leven, uitdagende relaties,... En soms weet je simpelweg niet wat je getriggerd heeft.

In de lessen relaxatie geven we ons lichaam terug een duwtje in de goede richting. Via verschillende zachte technieken uit onder andere yoga, pilates, mindfulness, compassion focused therapy,... leren we om te observeren hoe we ons voelen en waar we nood aan hebben. Stapje voor stapje gaan we van “doen” naar “zijn”. We
onderzoeken hoe we onszelf kunnen helpen in plaats van onszelf tegen te werken.

En we oefenen op datgene loslaten waar we geen zeggenschap over hebben. Dat alles op jouw tempo met ruimte voor jouw pad en verhaal, jouw ups en downs.

Relaxatie is voor jou...

 • Als je veel piekert / negatieve gedachten ervaart en je merkt dat die je mentale en fysieke welbevinden beïnvloeden;
 • Als je langdurige spanning of pijn voelt in je lichaam en je weet niet goed waar die vandaan komt of hoe je ermee kan omgaan;
 • Als je voelt dat je voortdurend in “doe-modus” leeft en moeilijk tot rust kan komen;
 • Als je jezelf wil ondersteunen in een stressvolle tijd.

Voor deze sessies draag je best comfortabele kleren. Neem ook pen en papier mee.

 • Sessie
  17 euro
 • Reeks
  10 sessies
  130 euro
 • Trainer

Maak een afspraak